Siguranta

 

 

Dreptul de a se retrage / dreptul la rezilierea unilaterală a contractului

 

Consumatorul este orice persoană fizică care efectuează o operațiune juridică în scopuri care nu pot fi atribuite în mod predominant fie ocupației sale profesionale, fie activităților desfasurate independent.

 

Dreptul de retragere / dreptul la rezilierea unilaterală a contractului

 

Aveți dreptul sa va retrageti din contract în termen de 90 zile de la încheierea contractului, fără justificare.

 

Perioada de 90 zile de exercitare a dreptului de retragere începe la data la care dumneavoastră sau o terță persoană pe care o alegeți și care nu este o întreprindere, a preluat transportul, iar dacă aveți unul sau mai multe produse comandate sub o singură comandă și a ajuns ca un singur transport.

 

 • în cazul în care dvs. sau o persoană terță pe care ați ales-o și care nu este un întreprinzător a preluat produsul și dacă aveți unul sau mai multe articole comandate printr-o singură comandă și care au venit separat;
 • în cazul în care dvs. sau o persoană terță pe care o alegeți și care nu este antreprenor, ați preluat ultima parte a expedierii sau ultima piesă dacă ați comandat un produs care a fost livrat în părți sau bucăți;

 

Pentru a vă putea exercita dreptul de retragere, vă rugăm să ne comunicați decizia dvs. (HT Trade Service GmbH & Co. KG, Eversburger Str. 32, 49090 Osnabrück, Telefon: 0541-977657-01, Fax: 0541-977657-00, Adresa de e-mail: [email protected]). Puteți face acest lucru sub forma unei declarații clare, care poate fi o scrisoare, un fax sau un e-mail. Puteți utiliza șablonul  atașat, dar acest lucru nu este obligatoriu, poate vă putem da o altă formă de intenție de retragere. 

 

Consecintele anularii

 

Dacă vă retrageți din contract, din vina firmei noastre,  vom plăti imediat toate costurile, inclusiv taxele de expediere (cu excepția costurilor suplimentare pe care le-ați creat, alegând altă metodă de livrare în loc de modalitatea de livrare oferita de noi, sau in cazul in care nu va mai place produsul sau puneti in cos alt produs decat cel dorit sau va exprimati o parere nesustinuta tehnic legata de calitatea produsului sau materiale din care sunt executate) dar nu mai tarziu de 30 zile.

 

De retinut urmatoarele:

 

 • in cazul coletelor pana la 30 kg si a caror lungime este de pana la 120 cm, se va emite o eticheta retur care va va fi trimisa pe adresa de email.Aceasta eticheta va trebui  lipita pe colet dupa care coletul se va depune la orice oficiu postal, in mod gratuit, de catre client.
 • in cazul coletelor ale caror greutate si lungime sunt mai mari decat cele amintite mai sus, firma noastra va organiza returul cu firma partenera de curierat DPD.

 

Pentru a va returna banii, vom folosi metoda de plată utilizată pentru tranzacția inițială , cu excepția cazului în care ați convenit în mod explicit altfel. Nu există costuri suplimentare pentru procesul de obținere a banilor.

 

În cazul pachetului de servicii de livrare, restituirile pot fi respinse până când produsul nu este returnat la noi sau până când dovada că ați returnat produsul nu ajunge la noi. 

 

Daca va retrageti din contact pentru ca v-ati razgandit, nu va mai place produsul, l-ati pus gresit in cos  ,compania noastră nu își asumă responsabilitatea pentru ca mărfurile să fie luate de la dvs., iar costurile expedierii retur le veti suporta Dvs, clientul.

 

Vi se cere să returnati bunurile în termen de 30 zile de la primirea dreptului de retragere.

 

Motive de excludere și de încetare 

 

Consumatorul nu are dreptul să se retragă: 

 

 • în cazul produselor care nu sunt dezasamblate , sunt produse la cerere sau reprezinta cereri de produs de consum pentru care consumatorul a creat un specific personal.
 • produse pe termen scurt sau perisabile;
 • în cazul unei băuturi alcoolice a cărei valoare reală nu depinde de fluctuațiile pieței într-un mod care nu poate influența activitatea și ale căror prețuri au fost convenite de părți la încheierea contractului de vânzare, dar Contractul se încheie numai după a treizecea zi de la încheierea contractului;
 • pentru ziare, reviste și periodice, cu excepția contractelor de subscriere.

 

Dreptul de retragere încetează: 

 

 • în cazul produselor sigilate, ambalate care pot fi răspunzătoare pentru motive de sănătate sau de igienă, in acest caz acestea nu pot fi returnate
 • în ceea ce privește un produs care, prin însăși natura sa, este amestecat inseparabil cu un alt produs după livrare;
 • vânzarea unui pachet sigilat de înregistrări audio și video și achiziționarea unei copii a unui software de calculator dacă, după transfer, consumatorul a deschis ambalajul. 

 

 


 

 

Model de formular de probă pentru dreptul de retragere

 

(Dacă doriți să anulați contractul, vă rugăm să completați această declarație și să o returnați la adresa noastră)

 

- H.T. Trade Service GmbH & Co. KG, str. Eversburger Str. 32, 49090 Osnabrück, Telefax: 0541-977657-00, E-Mail: [email protected]: 

 

- Subsemnatul (numele: *), reziliem contractul de vânzare încheiat de (nume: *) cu următorul (următoarele) produs (nume de produse: *) 

 

- comandat: (*) / sosit (*) 

 

- Numele consumatorului:

 

- Adresa (adresele) consumatorului (e):

 

- Semnătura consumatorului (consumatorilor) (numai pentru declarația pe suport de hârtie)

 

- Data

 

(*) Vă rugăm să completați asteriscul.