Aflati totul despre iluminatul locuintei

 

Una dintre cele mai importante sarcini la mobilarea unui apartament este acela de a gandi bine iluminatul interior . Adesea subestimăm importanța unei lămpi frumoase. da un aer deosebit camerei și în cele din urmă luminile de diferite intensități și culori ne influenteaza starea de spirit. Dacă construiți, renovați un apartament sau doriți doar să faceti unele schimbari, vă aflați în locul potrivit, la premiumXL. Consultati gama noastră de lămpi, fie că sunteți în căutarea unei veioze frumoase sau a unui candelabru spectaculos, cu siguranță veți găsi la noi piesa care vă place.

 

Ce tip de lampa se potriveste in fiecare camera?

 

Atunci când decoram o locuință, uităm adesea că iluminatul artificial este un element la fel de important ca mobilierul sau textilele de casă.
Iluminatul interior bine ales are un impact direct asupra bunăstării noastre, așa că designul casei fiecaruia dintre noi trebuie să fie luat în considerare atunci când planificați amenajarea apartamentului.
Fie ca suntem pe cale sa construim, renovam sau modernizam o locuinta, este important sa fim constienti de faptul ca o locuinta necesita o solutie de iluminat diferita pentru fiecare camera.
Cel mai important lucru atunci când planificați este să acordați atenție: - ce activități vom efectua de obicei în camera dată, - câtă lumină naturală primește camera - când vom fi de obicei în cameră.
O regulă importantă este că vom avea nevoie de mai multe tipuri de lămpi pentru iluminarea ideală a încăperii, dar acestea vor varia de la o cameră la alta.
Dacă avem o sufragerie separată, este de obicei suficientă o lampă centrală de tavan sau o lampă suspendată deasupra mesei.
Pe lângă iluminatul general, vom avea deja nevoie de iluminare suplimentară a blatului de lucru în bucătărie pentru a oferi cât mai multă lumină local.
Pe lângă iluminatul central de tavan, vom avea in vedere si o lampă de masă și/sau o lampă de perete cu brațe reglabile.
Proiectarea iluminatului pentru sufragerie este o sarcină complexă, insa aici putem folosi și soluții mai creative. Pe lângă iluminatul central, este bine să creați insule de lumină în diferite părți ale încăperii. Simțiți-vă liber să folosiți o lampă de podea, o lampă de masă, o lampă de perete, astfel încât să putem ilumina diferite zone într-un mod țintit.

Dormitorul, pe de altă parte, necesită lumini mai calme, deoarece aceasta este partea cea mai intima a casei noastre. Și aici este important iluminatul general, dar nu este nevoie de atâta lumină ca în spațiile publice. Cu toate acestea, utilizați lumini direcționale, locale (lampă de citit, lampă de podea) pentru a crea o atmosferă plăcută.

Iluminatul din baie trebuie sa indeplineasca mai multe aspecte in acelasi timp. Pe de o parte, ar trebui să ofere o lumină adecvată pentru bărbierit, machiaj și, pe de altă parte, o lumină plăcută pentru o baie relaxantă. Acest lucru va necesita mai multe surse de lumină, iar dacă baia nu are fereastră, este și mai important ca iluminatul să fie proiectat corespunzător. Cea mai importantă sursă de lumină aici este lampa care luminează oglinda din baie și este bine să poți așeza lămpile pe ambele părți ale oglinzii. Pentru iluminatul pe tavan, asigurați-vă că întreaga baie este iluminată de lumină difuză.

 

Iluminat general, iluminat local, iluminat ambiental

 

Iluminarea generală sau de fundal, după cum sugerează și numele, luminează întreaga cameră, îi conferă o senzație generală și înlocuiește lumina naturală. Un plafon sau un candelabru mare, atractiv vizual, oferă o lumină uniformă, dar și un element de design interior accentuat. Iluminarea ambientala poate fi numită și lumină decorativă. Evidențiază obiectele frumoase și interesante ale camerei, subliniază plantele frumoase, pozele și mobilierul. Rolul iluminatului local sau al iluminatului funcțional este de a oferi lumină directă unei anumite zone de lucru sau unei părți a unei încăperi. Cu iluminarea separată a colțului de lectură, a biroului și a mesei, funcțiile pot fi mai bine delimitate într-o cameră.

 

Oferte de lămpi la premiumXL

 

Cauți o lampă de tavan modernă în camera ta de zi? Doriti o lampa de citit noua, in dormitor? Consulta oferta noastra de lămpi și comandă din confortul propriei case! Alegeți dintre candelabre și lustre moderne și elegante, plafoniere, aplice de perete, lămpi de masă și podea!

Vizualizare ca Grila Lista

Articolele 1-12 din 116

Pagina
pe pagina
Lampa de plafon Carlisle 6 x E27 max 60W [lux.pro]
246,95 RON
Lampa de podea Craigavon 6 x E27 60W cu brate reglabile [lux.pro]
337,20 RON
Lampa podea Norwich negru 1 x E27 max. 60W [lux.pro]
Lampa de podea Leicester negru 1 x E27 max. 60W [lux.pro]
Lamda de podea Belfast alb cu abajur inclinabil [lux.pro]
Lampa de masa Wrexham 1 x E14, max 40W [lux.pro]
204,20 RON
Lampa de podea Bolton negru 1 x E14 max. 25W [lux.pro]
261,20 RON
Lampa de podea Luton 1 x E27 max. 60W negru/auriu [lux.pro]
427,45 RON
Lampa de podea Portsmouth maro ruginiu 1 x E27 max. 60W [lux.pro]
413,20 RON
Lampa podea Derby negru 1 x E27 max. 60W [lux.pro]
384,70 RON
Lampa de podea Bristol negru 1 x E14 max. 25W [lux.pro]
337,20 RON
Lampa de podea Coventry negru/bej 1 x E27 max. 60W 180 cm cu abajur efect panza de in [lux.pro]
337,20 RON
Vizualizare ca Grila Lista

Articolele 1-12 din 116

Pagina
pe pagina